fp4Kontakt os:

Livet med sygdom

Livet med sygdomlivet med sygdom

Oplev i efteråret en foredragsrække om multisygdom, samliv og rettigheder

Multisygdom og polyfarmaci - et voksende problem

v/ Overlæge Henrik Ancher Sørensen, overlæge Anne Jung og farmaceut Morten Riise

Onsdag d. 18. september kl. 19.00-21.00 - Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 3, 4200 Slagelse

Næsten 1,2 millioner danskere lider af to eller flere kroniske sygdomme - også kaldet multisygdom. Antallet er stigende og det er antallet af patienter, der er i behandling med mange slags medicin derfor også. Fælles for mange af patienterne er, at de har komplekse forløb, og det giver udfordringer - både for sundhedsvæsenet og for patienterne selv. Der er i dag stort fokus på behandlingen af multisyge patienter - hvordan får vi de forskellige instanser til at snakke sammen?

Arrangører: Diabetesforeningen Slagelse, Gigtforeningen Vestsjælland, Røde Kors Slagelse, SIND Slagelse, Arbejdsskadeforeningen AVS, Lungeforeningen - lokalafdeling Slagelse Kommune, FAKS Slagelse, Hjerteforeningen Slagelse og Kræftens Bekæmpelse Slagelse i samarbejde med Frivilligcenter Slagelse

Intimitet, krop og berøring med smerter

v/ Sygeplejerske og sexolog Rikke Thor

Onsdag d. 30. oktober kl. 19.00-21.00 - Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 3, 4200 Slagelse

En aften med fokus på hvordan smerter, kronisk sygdom og behandlinger kan påvirke det intime, nære og måske seksuelle liv, samt forslag til løsninger. Rikke Thor har lang erfaring med grupper og samtaler med borgere, hvor det intime liv er påvirket af smerter ved kronisk sygdom. Hun kommer med eksempler herfra samt fortæller facts og der vil være rig mulighed for dialog/spørgsmål undervejs, ligesom det selvfølgelig også er ok bare at komme for at lytte.

Patientrettigheder 

v/ Patientvejledere Lonni Fogh og Mette Lassen fra Region Sjællands Patientvejledning

Onsdag d. 27. november kl. 19.00-21.00 - Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 3, 4200 Slagelse

Denne aften sætter fokus på de patientrettigheder der gives, når der henvises til udredning eller behandling på sygehus, eller ved henvisning til speciallægepraksis. Ligeledes orienteres om hvordan der kan klages over behandling, samt søges erstatning ved fejlbehandling. Der vil naturligvis være mulighed for at stille spørgsmål til aftenens oplægsholdere

Tilmelding: Det er muligt at deltage i hele foredragsrækken eller i udvalgte foredrag. Det er gratis at deltage. Tilmelding er påkrævet til hvert foredrag. Reserver billet digitalt via www.frivillig-slagelse.nemtilmeld.dk eller direkte hos Frivilligcenter Slagelse på info@frivillig-slagelse.dk el. tlf. 51 40 90 73.

Arrangører: Diabetesforeningen Slagelse, Gigtforeningen Vestsjælland, Røde Kors Slagelse, SIND Slagelse, Arbejdsskadeforeningen AVS, Lungeforeningen - lokalafdeling Slagelse Kommune, FAKS Slagelse, Hjerteforeningen Slagelse og Kræftens Bekæmpelse Slagelse i samarbejde med Frivilligcenter Slagelse.